Tar robotarna över arbetslivet?

Ett spännande frukostseminarium tisdagen den 11 mars då Mats Lindgren diskuterar hoten och möjligheterna med robotiseringen av arbetslivet.

Mats Lindgrev vd Kairos Future

Anmäl dig idag till ManpowerGroup Forum!

Detta händer på ManpowerGroup Forum den 11 mars:

  • Vi serverar en god frukost, passa på att knyta nya kontakter och spana efter robotar.
  • Hur ser arbetsgivarna i Sverige och i världen på sysselsättningen det kommande kvartalet? Lars Forseth, vd ManpowerGroup Sverige, kommenterar det färska resultatet från vår arbetsmarknadsbarometer som vi släpper samma morgon.
  • Robotiseringen i arbetslivet, hot eller möjlighet? Mats Lindgren guidar oss in i framtidens arbetsmarknad med fokus på att utvecklingen inom artificiell intelligence och automation går framåt med stormsteg. Det är en tidsfråga innan humanoida robotar hör till vardagen på många arbetsplatser och 30 procent av svenskarna tror att jobben kommer att minska när robotarna gör sitt intåg på allvar.

Låter det intressant? Anmäl dig och säkra din plats!

Robotarna idag
IBMs superdator Watson är amerikansk stormästare i Jeopardy och i flera amerikanska delstater är det redan tillåtet med självkörande bilar.

När sajten Politico Magazine listade trender vi inte uppmärksammat under förra året, var en av dem robotiseringen av arbetslivet. De berättade om roboten Baxter, som med två armar och ett ansikte som visar känslor, dessutom är utrustad med censorer som känner av sinnesstämningen hos människor som befinner sig i närheten. Baxter jobbar gärna 24 timmar i sträck utan att klaga, och produktionskostnaden per timma är betydligt lägre än en motsvarande timlön.