Extra pengar nu och kontakter för framtiden hos Manpower

Som en av Sveriges största arbetsgivare och en knutpunkt mellan kandidater och jobb är Manpowerkoncernen som en spegelbild av arbetsmarknaden. Här finns konsulter och uppdrag inom de flesta branscher, utbildningsnivåer och omfattningar – från heltid i flera år till några timmar i veckan. Om du jobbar extra via Manpower har du inte bara möjlighet att tjäna extra pengar eller dryga ut studiemedlen, du får också möta attraktiva arbetsgivare och möjlighet att skaffa arbetslivserfarenhet innan du ens är klar med din utbildning.

Cristina Quarles van Ufford, Head of Center of Recruitment på Manpower, berättar mer:

Varför ska jag börja arbeta på Manpower?

Att jobba extra på Manpower har tre fördelar:

1. Du kan tjäna extra pengar och dryga ut studiemedlen.

2. Du kan prova på att jobba hos många olika arbetsgivare vilket ger bred erfarenhet och en chans att se var du trivs och vad du gillar att göra.

3. Du kan nischa dig och skaffa relevant arbetslivserfarenhet, antingen inom en bransch eller på ett specifikt företag.

För många – inte bara studenter – fungerar också Manpower som ett insteg till arbetsmarknaden. Att få jobb hos Manpower kan vara lättare än hos ett enskilt företag då Manpower kontinuerligt rekryterar stora mängder konsulter. Det kan också vara lättare att komma in hos ett visst företag eftersom Manpower säljer in konsulterna på ett annat sätt än du kanske gör själv. Många företag använder också Manpowerkonsulter som rekryteringsbas och rekryterar de som gör ett bra jobb till fasta tjänster.

Vad kan Manpower erbjuda studenter?

Manpower kan erbjuda relevanta uppdrag för studenter inom de flesta branscher och utbildningar. Genom att jobba extra under studietiden hamnar du steget före dina studiekamrater som inte jobbar och slipper det problem många nyexaminerade har: att arbetsgivarna kräver både utbildning och relevant arbetslivserfarenhet av sina sökande. Den som då inte har jobbat sen gymnasiet – eller inte alls – får det mycket svårare att få jobb än den som har byggt på sitt CV under studietiden. Dina uppdrag ger dig också ett kontaktnät som kommer att vara till stor nytta när du söker jobb efter examen.

Vilken typ av jobb kan jag få om jag inte har så mycket erfarenhet?

Oavsett vilket uppdrag du får kan ett extrajobb hos Manpower ge både erfarenhet och värdefulla kontakter, eller till och med vara en språngbräda över till en fast tjänst någonstans. För studenter som inte har så mycket erfarenhet eller har kommit långt i sin utbildning handlar det ofta om uppdrag inom reception, kundtjänst, enklare ekonomi och försäljning. För de som saknar utbildning och inte är studenter är det framför allt uppdrag inom lager, industri och logistik/e-handel som gäller.