Företag

Lediga jobb som socialadministratör i Järfälla

På Manpower.se, en av Sveriges största jobbsajter, kan du söka lediga jobb som socialadministratör. Kanske är det vi som har ditt nästa drömjobb? Vare sig du vill bli en av våra fantastiska medarbetare eller rekryterad till någon av våra kunder, söker heltidsjobb eller extrajobb som student, så är du välkommen att registrera ditt CV hos oss.

Arbetsuppgifter
Socialadministratörer återfinns inom en rad offentliga verksamheter och tjänsten kretsar kring att utföra det administrativa arbetet på enheten. Socialadministratörer är en länk mellan myndigheter och den administrativa sektorn som bedömer och utfärdar bistånd, stöd och service till personer som är i extra behov eller som har funktionsnedsättningar.


Genom att utföra det administrativa arbetet som kvalitetsgranskning, beslutsgranskning, telefonkontakter, skicka ut begärda handlingar, boka tolkar, etc, så kommer du underlätta arbetet för socialsekreterarna vilka i första hand är ansvariga för att möta och utreda sökande. I vissa fall kan du också medverka i klientkontakter, föra protokoll och boka möten, till exempel. Med andra ord är ditt arbetsområde både brett och viktigt.


Kvalifikationer
För att jobba som socialadministratör är det bra om du har en utbildning inom ekonomi, juridik, administration eller offentlig verksamhet, samtidigt som erfarenhet från socialt arbete är ett bra komplement. God datorvana med kännedom om både Excel och Word är ett krav, samt goda språkkunskaper i svenska.
Eftersom ditt arbete kompletterar socialsekreterarnas behöver du vara serviceinriktad, tillmötesgående, noggrann och lyhörd samtidigt som du behöver vara effektiv och slutföra uppgifter inom givna tidsramar.