Företag

Lediga jobb som resurspedagog i Kungälv

På Manpower.se, en av Sveriges största jobbsajter, kan du söka lediga jobb som resurspedagog. Kanske är det vi som har ditt nästa drömjobb? Vare sig du vill bli en av våra fantastiska medarbetare eller rekryterad till någon av våra kunder, söker heltidsjobb eller extrajobb som student, så är du välkommen att registrera ditt CV hos oss.

Arbetsuppgifter
Som resurspedagog är du en extra pedagog i klassrummet, utan att vara läraren som styr och håller i lektionerna. Dina arbetsuppgifter kretsar kring att vara ett stöd för elever som behöver extra tid och hjälp med uppgifterna, oftast inriktat på de med autism eller koncentrations- och uppmärksamhetssvårigheter. Du kommer också att bistå ordinarie lärare eller i dennes frånvaro leda grundläggande lektioner.
Tjänsten sträcker sig över hela grundskolan och du kan själv rikta in dig på en åldersgrupp som du vill jobba med.


Kvalifikationer
För att kunna arbeta som resurspedagog bör du vara utbildad stödpedagog eller elevassistent, till exempel, men i andra fall kan en lärarexamen med rätt ämnesbehörighet också vara meriterande. Ska du jobba med funktionsnedsatta barn är det bra om du har kunskaper inom alternativ kommunikation, som TAKK och AKK, samt bildstöd och tydliggörande pedagogik.


Det är bra om du har kunskap i de ämnen som undervisas, men framför allt ska du kunna kommunicera med eleverna och möta deras behov och förutsättningar. Arbetet inkluderar en del dokumentation och du kommer också att vara i kontakt med föräldrar och vårdnadshavare vilket ställer krav på tydlig svenska i tal och skrift.