Företag

Lediga jobb som lss-handläggare i Mora

På Manpower.se, en av Sveriges största jobbsajter, kan du söka lediga jobb som lss-handläggare. Kanske är det vi som har ditt nästa drömjobb? Vare sig du vill bli en av våra fantastiska medarbetare eller rekryterad till någon av våra kunder, söker heltidsjobb eller extrajobb som student, så är du välkommen att registrera ditt CV hos oss.

Arbetsuppgifter
LSS står för lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade, och som LSS-handläggare är det alltså ditt jobb att utreda, bedöma, följa upp och försäkra att särskilt behövande personer med funktionsnedsättning får det stöd de behöver för en fungerande vardag. Du arbetar utifrån SoL och ska säkerställa rättssäker och likställd behandling för alla ärenden.


Du kommer att bemöta både den enskilde, dennes närstående, kollegor och utförare av olika slag och har alltså en nyckelroll som statens representant gentemot medborgarna. Du kan också utreda beslut om riksfärdtjänst och boendestöd och arbetet sker både individuellt och i samråd med andra i arbetslaget.


Kvalifikationer
Eftersom det här är ett jobb med höga krav på korrekt beslutstagande ska du som söker ha en avslutad examen som socionom eller likvärdig utbildning inom social omsorg. Du ska ha goda kunskaper i gällande lagstiftning inom området, samt gärna ha tidigare erfarenhet från att handlägga och bedöma ärenden.
Körkort och datorvana är i vissa fall ett krav samt möjlighet att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.