Företag

Lediga jobb som Underläkare i Nacka

På Manpower.se, en av Sveriges största jobbsajter, kan du söka lediga jobb som underläkare. Kanske är det vi som har ditt nästa drömjobb? Vare sig du vill bli en av våra fantastiska medarbetare eller rekryterad till någon av våra kunder, söker heltidsjobb eller extrajobb som student, så är du välkommen att registrera ditt CV hos oss.

Arbetsuppgifter
Underläkare är titeln för alla de tjänstgörande läkare vilka saknar specialistutbildning. Detta innebär att du som underläkare kan jobba på alla olika avdelningar inom vården, och därmed erhålla relevant yrkeskompetens för att i ett senare skede välja specialistkompetens. Ofta består denna yrkeskategori av läkare som vikarierar under studietiden eller efter läkarexamen, samt de som gör sin allmäntjänstgöring eller specialisttjänstgöring.


Beroende på vilken avdelning du jobbar på kan sysslorna variera, men det är vanligt att man går ronder tillsammans med avdelningsansvariga läkare, att man skriver in och ut patienter samt skriver remisser och recept. Det här är den första tjänst du kan ha som läkarstudent vilket innebär att du får ett smakprov på de vanligaste sysslorna som din framtida yrkesbana kommer att innehålla.


Kvalifikationer
För att arbeta som underläkare krävs en läkarexamen eller att du läst minst nio terminer på läkarutbildningen och därmed erhållit generell dispens för vikarierande underläkare. Utländsk lärarexamen går i de flesta fall bra om behörigheten är godkänd från Socialstyrelsen.


Dokumenterade språkkunskaper är också en nödvändighet samt ett djupare intresse för den typ av sjukvård som tjänsten gäller.