Administratör årets drömjobb 2016

Annika Liedgren har jobbat i olika administratörsroller i nästan 10 år. Idag är hon Executive Assistent på ledningsnivå i ett internationellt bolag med säte i Sverige. Annika sitter i Stockholm, men jobbar med kollegor i flera länder.

- Att jobba med administrativa tjänster är varierande, det ger dig stora kontaktytor i företaget och ställer krav på social kompetens. Du blir ofta knutpunkten i projekt, är den som har ordning och reda, säger Annika.

Ofta kan en och samma administratörtjänst innebära vitt skilda arbetsuppgifter på olika företag, något Annika har erfarenhet av.

- På mindre företag är du ofta projektledare medan du utgör en del av ett projekt på större företag, till exempel. Det är aldrig enahanda och du får vara del av allt nytt som händer på ett företag, säger Annika.

Administratör är årets drömjobb 2016

Annika tycker det är kul att Administratör är årets drömjobb och beskriver sitt jobb som jätteroligt och utmanande.

- Jag trivs när jag får ansvar för ett område där jag kan agera fritt. Jag är rätt snabb i vändningarna och har en bakgrund av att ha eget företag så jag är van att driva saker framåt. säger Annika.

Annikas drömjobb var att bli florist

Från tonåren ville Annika bli florist, något hon också utbildade sig till i 25-årsåldern. Efter att ha jobbat som florist i ett par år började hon undervisa på Ingvar Strandhs Blomsterskola, där hon utbildat sig ett par år tidigare, och lite senare startade hon eget företag i samma bransch.

- Det var min dröm att bli florist och jag följde den drömmen. Men när jag lämnade yrket var jag färdig med det och har egentligen inte haft ett riktigt drömjobb sedan dess. Nu tycker jag att det här är jätteroligt. Som egenföretagare med allt vad det innebär inom affärsutveckling och ekonomi, och som gammal lärare, så gillar jag att ha varierande arbetsuppgifter.

Vad som gör drömjobbet

- Vad det är som gör att ett jobb blir just ett drömjobb? Det är att få utvecklas och gå framåt. Att få möjligheten att göra ett bra jobb och samtidigt ha frihet i jobbet att till exempel jobba hemifrån ibland.

Manpower Work Life - Sveriges största arbetslivspanel

Varje år ställer vi frågor till svenska folket om deras syn på arbete och karriär. I undersökningen våren 2016 har vi frågat allt om drömjobbet och jobbdrömmar. Undersökningen besvarades av 4398 personer och de svarande utgör en representativ för Sveriges arbetsföra befolkning med avseende på ålder, kön och bostadsort.