Sakinas resa mot en framtid inom vård och omsorg

Manpower Matchning hjälpte Sakina att utbilda sig och hitta jobb inom äldreomsorgen.
Kvinna som fått jobb via Manpower Matchning

Hur känns det nu när du har fått jobb som Serviceassistent på ett äldreboende i Skövde?
Jag är glad och stolt över att ha fått möjligheten att arbeta inom vård och omsorg. Det är en fantastisk känsla att veta att jag kan bidra till att förbättra livskvaliteten för äldre personer.

Har du några tips till andra arbetssökande?
Det är viktigt för språksvaga att öva på språket och inte vara rädda för att göra misstag. Var också öppen för att lära dig nya saker och ta varje möjlighet att utvecklas.

Hur har Manpower Matchning hjälpt dig?
Manpower Matchning hjälpte mig att hitta denna utbildning och gav mig värdefulla råd om hur man kan förbereda sig inför en intervju. De stödde mig genom hela processen och gav mig självförtroendet att lyckas.

Vad har varit svårast när du har sökt jobb?
Det svåraste har varit att skriva personliga brev. Det kräver mycket tid och ansträngning att formulera sig på ett sätt som verkligen visar vem man är och varför man är rätt person för jobbet.

Vad ser du fram emot i framtiden?
Jag ser fram emot att fortsätta studera inom vård och omsorg. Min ambition är att ständigt förbättra mina kunskaper och färdigheter för att kunna ge den bästa möjliga vården till de jag arbetar med.

 

Rusta och matcha är en tjänst i samarbete med Arbetsförmedlingen för dig som varit arbetslös länge och har svårt att hitta sysselsättning. Målet är att snabbt hjälpa dig till ett jobb eller en utbildning som leder till jobb, med stöd från oss på Manpower Matchning.