Vill du in på arbetsmarknaden? Manpowers extrajobb skapar vägar till arbetslivet

Utan tidigare arbetslivserfarenhet kan det vara svårt att komma in på arbetsmarknaden. Idag söker Manpower över 100 extrajobbare, en bra möjlighet för den som vill ha sitt första jobb eller ett extrajobb under studierna. Här berättar Rebecka Gartman, affärsområdeschef på Manpower, om sitt första jobb hos oss och hur det hjälpt henne vidare i karriären.
Studenter som sitter och pratar

Rebecka Gartman kom i kontakt med Manpower när hon gjorde sitt sista år på ekonomiprogrammet och ville ha ett extrajobb. Hon fick turen att komma på intervju och har sedan dess klättrat inom koncernen. Idag jobbar hon som affärsområdeschef för en helt ny enhet inom Manpower som heter Core Planning. 

– Manpower har hjälpt mig mycket när det kommer till min utvecklingsresa. Jag har haft förmånen att ha flertalet olika roller och lyhörda chefer som sett mina styrkor och därmed gett mig ansvarsområden som matchat dessa, berättar Rebecka Gartman.  

Det finns alltid efterfrågan på studenter som vill jobba extra och varje år anställer Manpower flera hundra extrajobbare. Idag Just nu söker Manpower över 100 extrajobbare, en möjlighet som Rebecka tycker att man ska ta om man vill ha ett extrajobb under studierna eller hjälp att komma in på arbetsmarknaden.  

– Fördelen med att söka extrajobb hos oss är att du får en möjlighet att bygga på din kompetens inom många olika områden. Eftersom Manpower är Sveriges största bemanningsföretag så finns det otroligt många möjligheter till olika tjänster, ett perfekt sätt att bygga på ditt CV.  Det är också ett bra sätt att dryga ut studentkassan, framför allt i dessa tider vi lever i nu, säger hon och fortsätter:  

– Är du driven och vill utvecklas så var tydlig med dina ambitioner till din chef. Då kan ni tillsammans leta efter arbetsuppgifter och uppdrag som hjälper dig vidare i den riktning du vill.  


Rebecca Gartman

Har det blivit dags för intervju? Här är Rebeckas råd till unga personer som står inför utmaningen att komma in på arbetsmarknaden utan tidigare erfarenhet:  

  • Läs på ordentligt och tänk igenom varför just du passar för den specifika tjänsten. Läs även på om företaget du sökt jobb hos.

  • Förbered dig väl. Förbered även frågor om tjänsten, det visar på nyfikenhet och reflektionsförmåga.

  • Dags för telefonintervju? Se till att avsätta tid. Om vi ringer dig när du sitter dumt till, be oss återkomma. Det ger ett mycket proffsigare intryck än att du tar intervjun på exempelvis bussen. 
     
  • Du måste inte ha jobberfarenhet för att vara aktuell, utan lyft upp om du exempelvis varit aktiv inom en viss sport eller haft praktik någonstans. Det kan visa på specifika egenskaper som vi söker till ett specifikt uppdrag. 

  • Ha en seriös mailadress.  

  • Förbered dina referenser på att vi kan ringa. Här är det viktigt att du inte väljer dina föräldrar eller vänner.

Redo att ta ett kliv in i arbetslivet? Sök bland Manpowers extrajobb här.