Letar du efter ett studentjobb?

Med ett studentjobb medan du pluggar får du inte bara lite extra inkomst varje månad, du får också möjlighet att bygga på ditt CV med relevant erfarenhet inför examen. Vi har flexibla studentjobb inom många olika branscher och samarbetar med många av Sveriges största företag.

HITTA LEDIGA STUDENTJOBB

Studentjobb för framtiden

Det finns många studentjobb där du kan jobba kvällar och helger och där du kan anpassa antalet arbetspass efter hur mycket tid du har över under din studietid. Branscher där det är vanligt att jobba extra som student är exempelvis handel, restaurang, kundtjänst och administration.

TILL VÅRA STUDENTJOBB

Extrajobba via Manpower

Att ta ett extrajobb via ett bemanningsföretag är ett bra sätt att skaffa erfarenhet från din framtida bransch. Vi har samarbete med många av de företag som studenter allra helst vill jobba hos och du får chans att knyta värdefulla kontakter. När du tar ett studentjobb via oss är det vårt uppdrag att hitta jobben åt dig och du tackar ja till de uppdrag du tycker är mest intressanta. När du tar ett studentjobb via oss öppnas även dörrarna till våra systerbolag Jefferson Wells och Experis som alltid är på jakt efter nya talanger. Hos oss lägger du en bra grund för din framtida karriär.

Letar du efter lediga extrajobb men är inte student?

LÄS MER HÄR

Jobb på schyssta villkor

Tar du ett studentjobb via Manpower jobbar du bra villkor och du väljer själv när och hur mycket du vill jobba. Du får lön enligt kollektivavtal, avsättning till Flexpension och semesterersättning. Under din arbetstid är du så klart försäkrad och dessutom får du tillgång till flera fina förmåner.

Vi arbetar för ett hållbart arbetsliv

Vill du jobba för ett av världens mest hållbara företag? Manpower och ManpowerGroup Sverige vill bidra till ett hållbart arbetsliv, både socialt och miljömässigt. Varje år hjälper vi 20 000 människor i Sverige till sysselsättning och vårt hållbarhetsarbete har nått högsta nivån i  EcoVadis internationella bedömning. EcoVadis är en av världens största och mest betrodda leverantörer av hållbarhetsbetyg för företag. Läs mer om vårt sociala ansvar här.

Funderar du över något?

Här är några vanliga frågor kring studentjobb, hur det funkar och hur du gör för att ansöka våra tjänster.

Hur mycket kan jag jobba extra?

Som studerande med studiemedel behöver du anpassa dina timmar efter fribeloppet som innebär att du bara får tjäna upp till en viss summa varje kalenderhalvår. Läs mer om hur det funkar att jobba extra och ha CSN här

Kan jag ha ett studentjobb hemifrån?

Vissa studentjobb kan skötas hemifrån, särskilt jobb inom kundtjänst. Men vanligen behövs extrapersonal till jobb som utförs på plats, till exempel kundvärdar, butikssäljare, lagerarbetare och chaufförer. Är du intresserad av att jobba extra hemifrån så håll utkik på vår söksida, då och då dyker det upp extrajobb som kan passa.

Kan ett studentjobb leda till heltidsanställning?

Javisst, att få in ett fot på ett företag under studietiden är ett smart sätt att skapa ett kontaktnät för senare jobbsökande. Eftersom företaget redan känner dig är det ett effektivt sätt för dem att hitta rätt personer. 

Vad krävs för att få ett studentjobb?

Många extrajobb innebär mycket social kontakt och det är därför bra om du tycker att det är motiverande och kul. Intresse för service och att lösa kunders behov är också viktiga. Andra studentjobb sker på lager eller logistik och här är viktigt att vara driven, kvalitetsmedveten och inte sällan kunna jobba skift. Generellt är det bra om du gillar varierande arbetsdagar och arbetsuppgifter. I övrigt är det viktigt att tänka på att du behöver ha en annan huvudsaklig sysselsättning för att kunna anställas för studentjobb hos oss. 

Har mitt CV laddats upp?

För att kontrollera att ditt CV och bilagor laddats upp på rätt sätt kan du logga in på din profil i vår kandidatdatabas och gå till rubriken Profil. Ser det rätt ut för dig så ser våra rekryterare också din information. Uppdaterar du din profil så uppdateras det automatiskt även hos våra rekryterare. Det format för CV:n som är enklast för våra rekryterare att öppna är PDF och Word. Använder du dig av ett annat format så rekommenderar vi dig att omvandla dokumentet till en PDF för att säkra att dokumentet går att öppna.

Har min ansökan kommit in?

Du kan enkelt se om din ansökan kommit in genom att logga in på din profil i vår kandidatdatabas. Under Ansökningar ser du om namnet på annonsen finns med. Gör den det har din ansökan kommit in till oss.

Hur går rekryteringsprocessen till?

Hur själva rekryteringen till våra studentjobb går till varierar beroende på tjänsten. Först gäller det att du ansöker tjänsten genom att skicka in CV och/eller personligt brev. Därefter görs i regel ett urval som ibland innehåller ett antal urvalsfrågor du får svara på. Går du vidare till intervju brukar det hållas en första telefonintervju och sedan en gruppintervju med fler sökande. Slutligen vill rekryteraren förmodligen även ta dina referenser och en sista check.