Lediga jobb som Tullspecialist

På Manpower.se, en av Sveriges största jobbsajter, kan du söka lediga jobb som Tullspecialist. Kanske är det vi som har ditt nästa drömjobb? Vare sig du vill bli en av våra fantastiska medarbetare eller rekryterad till någon av våra kunder, söker heltidsjobb eller extrajobb som student, så är du välkommen att registrera ditt CV hos oss.

12/07/2024
location iconLandskrona
domain iconInköp, Transport, Logistik
03/07/2024
location iconMalmö
domain iconFörsäljning, marknad, reklam
01/07/2024
location iconMalmö
domain iconFörsäljning, marknad, reklam
Arbetsbeskrivning:
Som tullspecialist är du kontaktperson mot myndigheter och företagets olika samarbetspartners. Du har ett nära samarbete med kollegor inom inköp och produktutveckling för att säkerställa ett korrekt tullförfarande. Du kommer även att ha kontaktytor runt om i Europa och tredje land.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar att säkerställa att bolaget har uppdaterade licenser och certifieringar för att kunna bedriva verksamheten. Du kommer också utveckla interna processer för tullhantering av import och export, koordinera och utbilda kollegor internt, säkerställa korrekt tulldeklaration, tullkvotering och klassificering av produkter.

Du ansvarar även för att kontrollera och rapportera statistik till Tullverket samt att styra och koordinera samarbetet med speditörer.

Kvalifikationer:
För att arbeta som Tullspecialist krävs erfarenhet från tull och internationell handel. Du bör också ha en KY- eller högskoleutbildning med inriktning mot logistik, tull eller ekonomi. En djup kunskap inom tullregler och författningar behövs också i en tjänst som denna.

Du bör behärska svenska och engelska i tal och skrift, samt ha goda kunskaper i Microsoft Office. Bland de viktigaste personliga egenskaperna finns exempelvis självständighet, analysförmåga och att du är ordningsam och strukturerad. Du bör vara driven och målinriktad och gärna vilja vara med och sätta agendan inom organisationen.