Manpower Drivers Academy är i gång!

Bristen på lastbilschaufförer i Sverige är påtaglig. ”Vi har, likt andra arbetsgivare, svårt att hitta kandidater inom chaufförsyrket. Vi har därför valt att satsa och starta Manpower Drivers Academy för att utbilda lastbilschaufförer” säger Mia Kartal, projektansvarig för Drivers Academy.
Manpower Drivers Academy är i gång

Enligt Transportarbetareförbundet saknas 50 000 chaufförer de närmsta åren och konsekvenserna kan bli märkbara för hela samhället, ända ner på konsumentled. 

”Vi på Manpower har i flera år rekryterat lastbilschaufförer till våra kunder. Det finns en stor efterfrågan, men utmaning är attdet saknas så pass många chaufförer i branschen. Därför har vi valt att starta en utbildning, tillsammans med vår utbildningspartner, så att våra konsulter utbildas i C-kort och YKB. Dom första tio konsulterna har redan påbörjat sin utbildningen i Malmö” säger Mia Kartal, projektansvarig för Drivers Academy. 

Abdirahman Haybe Daahir jobbade som budbilschaufför hos Manpower innan utbildningen. 
När Abdirahman fick informationen om att Manpower startar lastbilsutbildning var han direkt intresserad. ”Jag har velat ta lastbilskörkort länge och  har jobbat som budbilschaufför i flera år. Det här känns som ett bra nästa steg för mig och kul att  utvecklas på Manpower”, säger Abdirahman. 

Vincent Ljungberg är också en Academy utav deltagarna. ”Intresset av att köra lastbil har alltid funnits hos mig. På gymnasiet valde jag bygg och anläggning då jag inte ville gå samma väg som min far, men nu känner jag att jag vill börja köra lastbil. Möjligheterna inom branschen är oändliga.” säger Vincent. 

När Alex Ljungqvist såg Manpowers annons kring lastbilsutbildning var det självklart att söka. Han beskriver att han som 12-åring åkte lastbil för första gången med sin farbror och har sedan dess velat bli lastbilschaufför.

Är du och ditt företag intresserade av att rekrytera chaufförer eller höra mer om Manpower Drivers Academy?

 

Oavsett om ert företag behöver fler chaufförer eller om just du vill ansöka till nästa Manpower Drivers Academy kontakta [email protected] så berättar hon mer. 


Intresserad av att jobba som chaufför hos Manpower? Se våra lediga tjänster här!