Hon varvar studier med ett meningsfullt arbete inom ManpowerGroup

Viktoria Markbrants intresse för HR väcktes redan under gymnasiet och nu, några år senare, har hon tagit klivet in på ManpowerGroup som rekryteringsassistent. Med två års studier i ryggen har jobbet gett henne möjligheten att utvecklas genom att få omsätta sina studier i praktiken.
Hon varvar studier med ett meningsfullt arbete
Det är som ett detektivarbete – att hitta rätt person till rätt plats. Och se potentialen. Som snart färdigutbildad personalvetare är den ovan nämnda arbetsbeskrivningen något som Viktoria Markbrant drömmer om, men också något hon har fått börja prova på att göra. Utöver sina studier vid Göteborgs universitet arbetar hon nämligen som rekryteringsassistent, så kallad Talent Sourcer, inom ManpowerGroup.

– När jag såg annonsen på Linkedin – att Manpower sökte en Talent Sourcer – tvekade jag inte en sekund på att söka, berättar Viktoria Markbrant när vi möts en solig hösteftermiddag. Att få praktisera det jag utbildar mig till vid sidan om studierna är en idealisk kombination.
Timingen för att tillträda tjänsten i februari 2021, var dessutom perfekt.
– Jag hade gått drygt två år på personalvetarprogrammet och hunnit läsa sådana kurser som verkligen har kommit till nytta nu när jag fått börja omsätta dem i praktiken.
Hon anställdes på Jefferson Wells, som är en del av ManpowerGroup.
– Mina huvudsakliga uppgifter är att göra cv-evalueringar, kolla vad som stämmer enligt de så kallade kravprofilerna jag får för de uppdrag jag håller på med samt att sedan ta vidare de kandidater jag tror på och göra telefonintervjuer med dem.

Sedan gymnasiet har Viktoria Markbrant jobbat extra på olika företag vid sidan om studierna, och ju mer insyn hon fått i företagens HR-avdelningar, desto mer har intresset för just HR väckts.
– Det som lockat mig mest är nog att det är så varierande, man jobbar med såväl rekrytering som arbetsrättsliga frågor och personalens välmående. Ingen dag är den andra lik.
I tjänsten på ManpowerGroup får hon testa på en del av dessa arbetsuppgifter.
– Det är fantastiskt att upptäcka alla typer av tjänster som finns och de olika kvalifikationerna som krävs för dem. Det är väldigt kul att komma i kontakt med människor med så många olika kompetenser. Framför allt är det så givande att hitta rätt personer som man kan tro på och se potential i, säger hon och tillägger:
– Jag känner verkligen att jag är med i hela rekryteringsprocessen, vilket är väldigt lärorikt. Dessutom får jag väldigt bra feedback från mina kollegor.
Även om Viktoria Markbrant började sin tjänst under en speciell tid, då coronapandemin slog till, vilket innebar att hon hittills i stort sett arbetat hemifrån hela tiden, har hon känt av atmosfären och arbetskulturen inom ManpowerGroup.
– Det är en väldigt trevlig och avslappnad arbetsplats där vi alla hjälper varandra. Det är otroligt prestigelöst, vilket är skönt. Alla är bara mån om att göra ett bra jobb.

I juni tar Viktoria Markbrant examen på personalvetarprogrammet. Då hoppas hon kunna få fortsätta arbeta på ManpowerGroup på heltid.
– Jag trivs väldigt bra och märker att jag skapar en bra grogrund för mitt yrkesliv här. I framtiden drömmer jag om att arbeta ännu bredare inom HR, med alla typer av personalfrågor, men just nu och för en bra tid framöver ser jag fram emot att satsa på min tjänst här. 
 

 

Text: Elin Liljero Eriksson Foto: Rickard L. Eriksson