”3 skäl att använda Manpower Matchnings nya utbildningsplattform ”

Hur långt ska mitt cv vara? Behöver jag berätta i mitt personliga brev att jag är frånskild? Och vad svarar jag när arbetsgivaren frågar om mina svaga sidor? Nu kan arbetssökande hos Manpower få svar på alla sina frågor kring jobbjakt, dygnet runt, årets alla dagar. Det tack vare den nya utbildningsplattformen som är en del av Manpower Matchning.
Att vara arbetssökande innebär att man måste hantera nya situationer och ett arbetsliv som kan ha förändrats sedan man senast sökte jobb. För personer inskrivna i Arbetsförmedlingens stödprogram Rusta och Matcha kan lösningen vara Manpower Matchning som hjälper individer och arbetsgivare att hitta varandra. De som går programmet får nu även tillgång till den nya utbildningsplattformen. 

– Det fanns möjligheter att på ett snabbare sätt rusta våra kandidater till att bli matchade. Dessutom efterfrågade många att kunna få kunskapen direkt, på det klockslag och den plats som passar kandidaten bäst, säger Patrik Lövgren, program- och utbildningschef på Manpower.  

Lösningen blev en ny utbildningsplattform som lanserades i maj 2021. Den fungerar som ett komplement till Manpower Matchnings coachtjänster, vägledning, arbetsgivarkontakter och webbinarium. Via plattformen finns olika lektioner, eller moduler, uppbyggda ungefär som kapitel i en lärobok. Modulerna innehåller både material i textformat och i videoformat.

– Allt innehåll utgår från ett arbetsgivarperspektiv, för att arbetssökande ska få en tydligare bild av vad som krävs. Här finns texter och filmer där rekryterare och konsulter ger sina tips, fortsätter Patrik Lövgren. 

På plattformen kan alla kandidater få hjälp med allt från cv-skrivande till hur man ska tänka kring anställningsintervju och även vägledning kring yrkesval eller studier.
 
– Tipsen kring anställningsintervju är nog den delen som flest lyfter. Här finns handfast innehåll där kandidaten får en djupare förståelse för varför en arbetsgivare ställer en viss fråga. Det kan göra det lättare att svara på ett bra sätt. Av de som är mer intresserad av studier, uppskattar de flesta vägledningsdelen. Där kan man få hjälp att hitta fram till vilka ens drivkrafter är och allt som är kopplat till personlig inventering. Det kan göra det lättare att göra rätt val, säger Patrik Lövgren. 

Tre skäl att använda Manpower Matchnings utbildningsplattform enligt Patrik Lövgren:
Här finns all vår kunskap om jobbsökande och arbetsmarknaden, samlad på ett ställe. 
Du kan snabbt ta till dig informationen, i vilken ordning du vill, var du vill och när du vill. 
Du kommer snabbare hitta en arbetsgivare som matchar din profil.  

Nyfiken på Manpower Matchning? Läs mer här.