Är du på jakt efter extrajobb?

Vill du jobba extra och få mer pengar att röra dig med varje månad? Oavsett om du arbetar deltid, studerar, är pensionär eller föräldraledig är ett extrajobb ett smart sätt att få en högre inkomst. Vi hjälper vi dig att hitta ett extrajobb som passar för just dig.

Hitta lediga extrajobb

Hur funkar det?

Att jobba extra kan innebära allt ifrån att jobba några enstaka timmar i månaden till att arbeta flera pass i veckan. När du jobbar som konsult på Manpower är du anställd av Manpower och jobbar på uppdrag hos våra kunder som behöver extra personal. Vi är en stor arbetsgivare, och du får tillgång till hela vårt breda nätverk. För att vi ska kunna anställa dig för att jobba extra behöver du ha en annan huvudsaklig sysselsättning som tar upp mer än halva din sysselsättningstid, till exempel en studietakt eller tjänst på mer än 50%.

Extrajobb kan öppna dörrar inför framtiden

Att extrajobba via bemanningsbolag är ett smart sätt att testa på olika branscher och få varierad yrkeserfarenhet. När du jobbar extra hos oss öppnas också dörrar till våra systerbolag Jefferson Wells, som arbetar med specialister och chefspositioner, och Experis som arbetar med personal och tjänster inom IT.

TILL VÅRA EXTRAJOBB

Lediga extrajobb just nu

Är du student och vill jobba extra?

Ta chansen att bygga på ditt CV under studietiden och skaffa erfarenhet från din framtida bransch.

VÄLKOMMEN TILL MANPOWER STUDENT

Schyssta villkor

Hos oss jobbar du extra på bra villkor och du väljer själv när och hur mycket du vill jobba. Du får lön enligt kollektivavtal, semesterersättning och avsättning till Flexpension. Du är försäkrad under din arbetstid och dessutom får du tillgång till flera fina förmåner.

Vi arbetar för ett hållbart arbetsliv

Vill du jobba för ett av världens mest hållbara företag? Manpower och ManpowerGroup Sverige vill bidra till ett hållbart arbetsliv, både socialt och miljömässigt. Varje år hjälper vi 20 000 människor i Sverige till sysselsättning och vårt hållbarhetsarbete har nått högsta nivån i  EcoVadis internationella bedömning. EcoVadis är en av världens största och mest betrodda leverantörer av hållbarhetsbetyg för företag. Läs mer om vårt sociala ansvar här.

Funderar du över något?

Här är några vanliga frågor kring extrajobb och hur det funkar.

Hur mycket får jag jobba extra?

Det beror på vad du har för annan sysselsättning. Om du har ett annat jobb och vill jobba extra kan du behöva kolla med din nuvarande arbetsgivare att detta är okej eller om det finns regler i ditt anställningsavtal mot detta. Är du studerande och får studiemedel behöver du anpassa dig efter ditt fribelopp som innebär att du bara får tjäna upp till en viss summa varje kalenderhalvår. Läs mer om hur det funkar att jobba extra och ha CSN här

Kan jag jobba extra hemifrån?

Vissa extrajobb kan skötas hemifrån, särskilt jobb inom kundtjänst. Men vanligen behövs extrapersonal till jobb som utförs på plats, till exempel kundvärdar, butikssäljare, lagerarbetare och chaufförer. Är du intresserad av att jobba extra hemifrån så håll utkik på vår söksida, då och då dyker det upp extrajobb som kan passa.

Kan extrajobb leda till heltidsanställning?

Javisst, har du väl fått in en fot på ett företag är det inte ovanligt att de erbjuder heltidstjänster när behovet finns. Eftersom de redan känner sin extrapersonal är det ett effektivt sätt att hitta rätt personer. För dig som pluggar är det ett smart sätt att skapa ett kontaktnät för senare jobbsökande. 

Vad krävs för att få ett extrajobb?

Många extrajobb innebär mycket social kontakt och det är därför bra om du tycker att det är motiverande och kul. Intresse för service och att lösa kunders behov är också viktiga. Andra extrajobb sker på lager eller logistik och här är viktigt att vara driven, kvalitetsmedveten och inte sällan kunna jobba skift. Generellt är det bra om du gillar varierande arbetsdagar och arbetsuppgifter. I övrigt är det viktigt att tänka på att du behöver ha en annan huvudsaklig sysselsättning för att kunna anställas för extrajobb hos oss. 

Har mitt CV laddats upp?

För att kontrollera att ditt CV och bilagor laddats upp på rätt sätt kan du logga in på din profil i vår kandidatdatabas och gå till rubriken Profil. Ser det rätt ut för dig så ser våra rekryterare också din information. Uppdaterar du din profil så uppdateras det automatiskt även hos våra rekryterare. Det format för CV:n som är enklast för våra rekryterare att öppna är PDF och Word. Använder du dig av ett annat format så rekommenderar vi dig att omvandla dokumentet till en PDF för att säkra att dokumentet går att öppna.

Har min ansökan kommit in?

Du kan enkelt se om din ansökan kommit in genom att logga in på din profil i vår kandidatdatabas. Under Ansökningar ser du om namnet på annonsen finns med. Gör den det har din ansökan kommit in till oss.

Hur går rekryteringsprocessen till?

Hur själva rekryteringen till våra extrajobb går till varierar beroende på tjänsten. Först gäller det att du ansöker tjänsten genom att skicka in CV och/eller personligt brev. Därefter görs i regel ett urval som ibland innehåller ett antal urvalsfrågor du får svara på. Går du vidare till intervju brukar det hållas en första telefonintervju och sedan en gruppintervju med fler sökande. Slutligen vill rekryteraren förmodligen även ta dina referenser och en sista check.