Lediga jobb som Dataskyddsombud

På Manpower.se, en av Sveriges största jobbsajter, kan du söka lediga jobb som dataskyddsombud. Kanske är det vi som har ditt nästa drömjobb? Vare sig du vill bli en av våra fantastiska medarbetare eller rekryterad till någon av våra kunder, söker heltidsjobb eller extrajobb som student, så är du välkommen att registrera ditt CV hos oss.

17/06/2024
NYTT
location iconSvenljunga
domain iconKvalitet, Miljö
14/06/2024
NYTT
location iconStockholm
domain iconKontor, Administration
11/06/2024
location iconKalmar
domain iconKontor, Administration
10/06/2024
location iconSvenljunga
domain iconIT, Data
01/06/2024
location iconLund
domain iconKontor, Administration
31/05/2024
location iconSolna
domain iconIndustri, Produktion

Arbetsbeskrivning: Som dataskyddsombud är din uppgift att kontrollera att dataskyddsförordningen (GDPR) följs inom din organisation, till exempel genom att du utför kontroller och interna informationsinsatser. Det innebär bland annat att du förväntas samla in information om hur organisationen behandlar personuppgifter, kontrollera att bestämmelser och interna styrdokument efterföljs, samt informera och ge råd inom organisationen..

Dataskyddsombudet brukar också vara registrerad kontaktperson för Datainspektionen, vid exempelvis kontroller, men också för dem som registreras och för andra som är anställda inom organisationen.

Kvalifikationer: För att kunna arbeta som dataskyddsombud behöver du ha kunskaper om dataskyddsförordningen, rutiner för behandling av personuppgifter och kunna sätta dig in i hur organisationens informationsteknik och IT-säkerhet fungerar.

Du behöver vara bra på att sprida information och etablera en dataskyddskultur inom organisationen, så pedagogiska egenskaper och social kompetens värderas högt på tjänster som denna.