Lediga jobb som Integrationspedagog

På Manpower.se, en av Sveriges största jobbsajter, kan du söka lediga jobb som Integrationspedagog. Kanske är det vi som har ditt nästa drömjobb? Vare sig du vill bli en av våra fantastiska medarbetare eller rekryterad till någon av våra kunder, söker heltidsjobb eller extrajobb som student, så är du välkommen att registrera ditt CV hos oss.

29/05/2024
location iconSundsvall
domain iconHälso-, sjukvård, Omsorg
Arbetsuppgifter:
Som integrationspedagog kan du arbeta vid olika typer av flyktingboenden, främst med barn och ungdomar. Det här är ett viktigt jobb där du som pedagog har ett stort ansvarsområde som inkluderar barnets skolgång och fritid samt kommunikation med myndigheter och god man.

Du kommer vara närvarande i barnens liv och hjälpa dem med enkla saker som läxor och matlagning, men också kunna hantera traumatiserade barn och ensamkommande. Uppgifterna varierar och kan se olika ut beroende på vilken institution du väljer att arbeta för, men det vardagliga och praktiska arbetet följs upp med dokumentation och rapportering som också en viktig del av arbetet.

Kvalifikationer:
För att arbeta som integrationspedagog bör du ha en eftergymnasial utbildning inom socialt eller psykosocialt arbete, såsom socionom, socialpedagog eller behandlingspedagog. Du bör också vara van vid dokumentation och behärska svenska i tal och skrift. Kunskap om det svenska samhället, integrationsfrågor, politik och kultur är viktigt, men du ska också känna till och vara intresserad av andra kulturer, språk och livsstilar.

Du behöver vara trygg, stabil och kunna sätta gränser, samt vara genuint intresserad av barn och ungdomars välmående. I samband med ansökan är det krav på att visa upp utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.