Lediga jobb som Kommunsekreterare

På Manpower.se, en av Sveriges största jobbsajter, kan du söka lediga jobb som kommunsekreterare. Kanske är det vi som har ditt nästa drömjobb? Vare sig du vill bli en av våra fantastiska medarbetare eller rekryterad till någon av våra kunder, söker heltidsjobb eller extrajobb som student, så är du välkommen att registrera ditt CV hos oss.

12/06/2024
NYTT
location iconGällivare
domain iconKontor, Administration

Arbetsbeskrivning
Som kommunsekreterare ingår du i kommunens sekreterarnätverk och jobbar som sekreterare i kommunfullmäktige, kommunstyrelse, arbetsutskott och valnämnd. Du fungerar som stöd för handläggare och chefer i deras arbete med att producera politiska beslutsunderlag. Du ansvarar för arbetet med kommunens valnämnd och tillsammans med kommunledningskontorets registrator är du ansvarig för valadministrationen under valår..

I rollen kommer du att konsulteras i olika frågor av förtroendevalda och tjänstemän i kommunen, och därför är tillgänglighet viktigt. Du kommer att ha ett nära samarbete med administrativ chef, registrator, arkivpersonal och övriga förvaltningars sekreterare.

Kvalifikationer
För att arbeta som kommunsekreterare bör du ha högskoleutbildning med samhällsvetenskaplig eller juridisk inriktning. Du behöver ha en god förmåga att uttrycka dig i skrift och vara van vid att kommunicera muntligt. Du bör ha kunskap om lagar som kommunallag, förvaltningslag, offentlighetsprincipen och sekretesslag. Det är också önskvärt att du har ett strukturerat arbetssätt, att du är självständig, servicemedveten och bra på samarbete. Du behöver också ha god stresstålighet och förmåga att arbeta med många olika uppgifter samtidigt, ibland i ett högt tempo. Du bör vara driven och intresserad av utveckling samt inneha mycket goda datorkunskaper.