Så får du jobbet med Manpower Matchning i ryggen

Manpower Matchning är en av ca. 180 aktörer som fungerar som Arbetsförmedlingens förlängda arm med uppdraget att hjälpa arbetssökande att antingen hitta ett jobb eller en relevant utbildning. Sedan starten 2014 har Manpower Matchnings coacher givit närmare 10 000 personer det stöd de behövt för att få ett jobb eller börja studera.

Lena Molin, operativ chef på Manpower Matchning, berättar mer:

 

Vad är kriterierna för att bli antagen till Manpower Matchning?

För att få hjälp av Manpower Matchning behöver den arbetssökande först skriva in sig hos Arbetsförmedlingen och sen ansöka om att få stöd via programmen STOM eller KROM. När Arbetsförmedlingen har godkänt ansökan kan den arbetssökande välja en aktör att ta hjälp av, till exempel Manpower Matchning. Manpower Matchning har inga egna kriterier utan det är Arbetsförmedlingen som hanterar ansökningarna. Tidigare fanns regler om att man behövde ha varit arbetslös en viss tid eller tillhöra en viss åldersgrupp men så är det inte längre.

 

Hur kan Manpower Matchning hjälpa mig?

Manpower Matchning arbetar med två olika program (STOM och KROM) som går ut på att ge arbetssökande det stöd de behöver för att få jobb eller börja en relevant utbildning. Varje arbetssökande får en personlig coach som stöttar genom hela processen utifrån en individuell handlingsplan, med allt från att skriva CV till att hitta en bra matchning med en arbetsgivare.

 

Vad skiljer Manpower Matchning från konkurrenter som erbjuder liknande hjälp?

En uppenbar skillnad mot konkurrenterna är att Manpower Matchning har hela ManpowerGroup-koncernen i ryggen och kan ta hjälp av bemanningsdelarna Manpower och Experis i matchningsarbetet. Företaget finns redan på många orter och expanderar nu stort med målet att inom kort finnas på 40 orter runt om i landet. Lena Molin framhåller att det viktigaste är att alla på företaget brinner för att få individer och arbetsgivare att hitta varandra, bryta utanförskap och bidra till framgångsrik integration. Därför jobbar alla med hjärtat och gör det lilla extra för att hjälpa varje individ på bästa sätt.