Karin landade jobbet med hjälp av Manpower Matchning - ”Ta chansen när den dyker upp”

Karin från Malmö gick Manpowers program Manpower Matchning ­– och landade snabbt ett jobb som konsult på Manpower. ”Det är kul med en utmaning och i Manpowers värld finns det ju så mycket man kan göra”, säger hon.

Tidigare i år var Malmöbon Karin på jakt efter ett nytt jobb. Medan hon var inskriven på Arbetsförmedlingen fick hon möjlighet att välja vart hon skulle gå sitt Stöd och Matcha-program – och valet föll på Manpower Matchning.

– Jag valde Manpower Matchning för att jag tänkte att Manpower hade ett stort nätverk. Det fanns en trygghet i att vända sig till en stor organisation. Mindre aktörer kan ju visserligen också vara spjutspetsar inom sina områden, men jag visste ju inte riktigt vad jag ville syssla med. Så jag tänkte: jag väljer Manpower. De har ett stort nätverk och kan lotsa mig rätt, säger hon.

Vägledning till nytt jobb

Sagt och gjort, Karin påbörjade sin resa inom Manpower Matchning. I Manpower Matchnings program utgår man från kandidaternas kompetens, förmåga och motivation för att stötta och rusta dem med verktyg i sitt jobbsökande. Programmet fokuserar bland annat på hur man skriver ett vinnande CV, hur man hittar de dolda jobben och individanpassad matchning.

– Jag tyckte väldigt mycket om att det fanns en tydlig struktur i det hela. Man får en arbetsmarknadskonsult som är dedikerad till just en själv, men sedan har man också regelbundna avstämningar och man går på webbinarier. Det fanns även kandidatforum där man fick prata med andra kandidater. Det tyckte jag var väldigt givande, för då har du ju personer som är i samma situation som dig själv. Det fanns en gemenskap i de forumen vilket jag tyckte var superbra, berättar Karin.

I Manpower Matchning guidas kandidaterna rätt genom flera olika aktiviteter, däribland webbinarier på olika, relevanta teman. Det kan röra sig om alltifrån kollektivavtal till hur du profilerar dig i ditt jobbsökande. ”Framförallt går det ut på att hitta ett jobb”, poängterar Karin.

Under programmets gång hade Karin tät kontakt med sin arbetsmarknadskonsult som fått veta hennes önskemål och tankar kring framtida jobb. I Karins fall resulterade det inte bara i ett jobb, utan i ett jobb ovanligt ”nära” – när hon fick jobb som konsult på Manpower.

– Min coach fick höra att det behövdes en ny konsult och då tänkte hon på mig! Jag fick frågan om jag var intresserad och lite drygt en vecka senare fick jag en rivstart på min nya konsulttjänst som är på ett sekretariat på en stor travbana. Jag har tryggheten i att vara anställd av Manpower som konsult men jobbar precis som vanligt på plats på travbanan, säger Karin.

Att våga ta chansen

Så hur tycker Karin att det har fungerat med Manpower Matchning, arbetssökandet och numera konsultlivet?

– Det känns väldigt bra. Nu är ju jag en sådan person som kan tycka att det blir lite tråkigt att göra samma sak år ut och år in. När jag ser en chans så tar jag den. Det är kul med en utmaning och i Manpowers värld finns det ju så mycket man kan göra. De är oerhört lyhörda och jag känner att jag har många chanser när jag jobbar som konsult, säger hon.

Till den som står i valet och kvalet och undrar om Manpower Matchning är rätt väg att gå så är Karins viktigaste tips att våga testa.

– Allting blir inte alltid som man tänker sig, men någonstans handlar det om att ta chansen när den dyker upp. I det läget tycker jag att man bör tänka: ”Kanske ska jag prova det här”. Det hänger ihop med hur jag tänkte när jag först valde Manpower Matchning – jag tänkte att det var en stor organisation med många möjligheter och kontaktvägar. ”De är breda och det finns många chanser”. Och det stämde ju! Så ta chansen, säger hon.

Du som är inskriven på Arbetsförmedlingen kan välja Manpower Matchning som din leverantör av Stöd och Matchning eller Rusta och Matcha. Läs mer om hur vi vägleder dig till nytt jobb eller studier här!