Tryggheten med att vara konsult – konsultchefen Felicia Ahlin berättar mer

Att jobba som konsult innebär att du blir anställd av ett bemanningsföretag och uthyrd till ett annat företag – med en trygg anställning i ryggen. Konsultyrket finns inom alla områden och kommer med flera fördelar. Vi har pratat med Felicia Ahlin, konsultchef på Manpower, som berättar om tryggheten med att vara konsult.
Konsultyrket ger en trygg anställning
Bemanningsbranschen kan se väldigt olika ut. Som konsult kan du bli anställd för att vara på ett specifikt uppdrag, eller som ambulerande konsult, vilket innebär att du är på flera olika uppdrag. Samtidigt som konsulten får nya uppdrag hos olika företag, har man en säker anställning hos konsultbolaget. 

– Jag har en fantastiskt rolig roll, med mycket kontakt med både kunder och konsulter. Att hjälpa någon att få sitt drömuppdrag är det absolut roligaste som finns, säger Felicia Ahlin, konsultchef på Manpower i Malmö. 

Det finns flera fördelar med att jobba som konsult. I dag är det många bolag som tar tillfälle att omorganisera och varsla personal – speciellt i oroliga tider. Som konsult hos Manpower lutar du dig mot en trygg famn på arbetsmarknaden som hjälper dig att hitta en ny uppdragsgivare.

– Som anställd direkt hos bolaget blir du ofta utlämnad, det är ingen som hjälper dig att hitta nytt jobb utan du står själv på arbetsmarknaden. Man talar om att tillsvidareanställningar innebär en trygghet och att man inte kan bli av med jobbet, men så är det tyvärr inte, säger Felicia Ahlin.

Om ett uppdrag tar slut ansvarar Manpower för att hitta ett nytt uppdrag för våra konsulter. Det finns även möjlighet att kompetensutvecklas genom utbildningar eller att testa nya roller och branscher. Manpower har olika uppdrag med olika anställningsformer; allt från heltid till deltid, studenter och pensionärer.

– Skulle någon av mina konsulter bli av med uppdraget i exempelvis en omorganisering, är jag den första som försöker hitta ett nytt jobb åt dem. Om konsulten har gjort ett bra jobb vill jag såklart behålla hen som min konsult och därför gör jag allt jag kan för att hitta något annat som matchar hens profil, avslutar Felicia Ahlin.


Vill du ta del av alla fördelar med att vara konsult? Bli en av våra 4 500 konsulter på Manpower.