5 tips på hur du vårstädar ditt CV

Har du kommit igång med vårstädningen än? Ta tillfället i akt att även vårstäda ditt CV genom att rensa bort gamla uppgifter och uppdatera med nya kunskaper! Vi går igenom några punkter att tänka på.

När såg du över ditt CV senast? I och med vårens intåg kan det vara en god idé att se över ditt CV och göra en ordentlig vårstädning, oavsett om du är i jobbsökartag eller inte. Oftast handlar det om ändringar som känns små men som gör stor skillnad när det väl är dags söka nytt jobb. Vi går igenom de viktigaste rubrikerna!

1. Lägg till nya jobb och titlar

Den första och viktiga punkten är självklart att uppdatera ditt CV om du har ett nytt jobb. Även om du inte bytt arbetsplats kan detta ändå vara ett bra tillfälle att uppdatera eventuella titlar som förändrats ­– kanske har din tjänst fått ett nytt namn eller en ny inriktning?

2. Berätta om nya ansvarsområden

Ibland kan det vara lätt att glömma bort att ens tjänst utvecklas eller helt enkelt växer i omfång. Använd därför det här tillfället för att blicka tillbaka på dina arbetsuppgifter den senaste tiden. Hur har de utökats? Har du fått nya och större ansvarsområden, såväl officiellt som inofficiellt? Inga områden är för små för att berätta om!

3. Uppdatera kurser och utbildningar

Kompetensutveckling i form av mindre kurser och utbildningar är något många arbetsplatser erbjuder. Detta ska självklart in i CV:t, gärna under en egen rubrik om utrymmet tillåter. Endagskurser och onlineutbildningar kanske känns som ”för små” för CV:t, men det är ett ovärderligt tillfälle att visa att man tar sin personliga utveckling på allvar och att man aktivt jobbar för att hålla sina kunskaper uppdaterade.

4. Se över din LinkedIn-profil

Att uppdatera sitt CV innebär även att uppdatera sitt digitala CV – glöm därför inte att uppdatera din LinkedIn-profil. Det innebär inte bara titlar och arbetsbeskrivningar, utan även introduktionstexten på din profil och ”Skills & Endorsements”-sektionen. Små ändringar i din LinkedIn-profil gör även att du hamnar längre upp i rekryterares sökningar.

5. Glöm inte bemanningsföretagen

När du gjort en gedigen genomlysning av CV:t och din LinkedIn kan du avsluta med att uppdatera din profil om du är registrerad hos olika rekryterings- och bemanningsföretag. Ny titel eller utökade ansvarsområden är dessutom ett gott tillfälle att ta kontakt med en rekryterare som du inte pratat med på länge, så att hen har dig färskt i minnet för relevanta tjänster.

På jakt efter nytt jobb? Sök bland våra tusentals lediga tjänster på en av Sveriges största jobbsajter!