Det bästa med att jobba inom administration

Sekreterare, Office Manager eller koordinator? Ja, kärt barn har många namn. Administration är ett brett yrkesområde med varierande arbetsuppgifter – ett bra yrkesval för dig som vill ha möjlighet att arbeta inom olika branscher. Vi listar tre fördelar med att jobba inom administration.
Det bästa med att jobba inom administration
Administration används som ett samlingsnamn för jobb som innefattar administrativa arbetsuppgifter – men exakt vilka uppgifter kan variera stort. Yrket passar dig som är strukturerad, noggrann och snabb över tangentbordet. Här är tre fördelar med att jobba inom administration.  

1. Brett kontaktnät  
Att jobba inom administration betyder ofta att du är spindeln i nätet – det är din uppgift att se till att information finns tillgängligt och är begripligt. Med detta kommer ofta ett brett kontaktnät då man har kontakt med olika personer och avdelningar, i många fall både internt och externt. 

2. Varierande och flexibelt arbete 
Har vi nämnt att yrkesområdet administration har många titlar? Skämt åsido. Receptionist, kontorsassistent eller chefsassistent är några av de yrken inom administration som erbjuder stor variation av arbetsuppgifter. Det kan handla om alltifrån inköp och arbeta i olika system till att boka möten och resor. I och med att många yrken är så flexibla går de även att kombinera med studier.  

3. Stora utvecklingsmöjligheter 
Karriärvägarna kan både bli många och breda för att den som är duktig inom administration. Genom att samla på sig erfarenhet av olika arbetsplatser och arbetsuppgifter kommer nya dörrar att öppnas – för den som siktar högt och kan tänka sig personalansvar kan kontorschef eller andra chefspositioner vara en morot. 

Låter det spännande? Här hittar du alla våra lediga jobb