Student? Här är fördelarna med extrajobb medan du pluggar

Ett extrajobb medan du pluggar kommer med flera fördelar: du skapar ett nätverk, bygger på ditt cv och uppgraderar ditt studentliv. Med ett extrajobb vid sidan av studierna tjuvstartar du helt enkelt din karriär. Vi listar 3 fördelar med att jobba extra.
Fördelar med extrajobb
Att ekonomin kan vara snäv under studieperioden känner de flesta igen. Oavsett om du väljer ett extrajobb relaterat till dina studier eller inte så ger det dig en större frihet i ditt studentliv. Väljer du däremot att kliva in i din framtida bransch, redan som student, är fördelarna än fler!  
 

1. En boost för CV:t  

Har du ett än så länge tomt CV? Med ett extrajobb har du en utmärkt chans att samla på dig dina första arbetslivserfarenheter. Idag efterfrågar allt fler arbetsgivare mjuka färdigheter. Det är alla dina icke-tekniska färdigheter som du förvärvat genom livet – till exempel samarbetsförmåga, kritiskt tänkande och anpassningsförmåga. Så oavsett om du väljer ett extrajobb inom din framtida bransch eller inte, så är ett extrajobb bra för utvecklingen av dina mjuka färdigheter.  

Förutom att du samlar nyttig arbetslivserfarenhet redan under din studietid, visar du också framtida arbetsgivare att du har ett driv genom att ha arbetat extra.  
 

2. Uppgradera studentlivet 

Studentliv i all ära, men den låga inkomsten gör livet något begränsat. Lite extra pengar på kontot är en av de vanligaste anledningarna till att många jobbar extra. Det finns säkert en mängd roliga saker du vill göra förutom att plugga. Med ett extrajobb öppnar du upp för en större frihet i studentlivet. Försök att hitta en balans mellan studier och extrajobb, så du hinner stanna upp och uppleva studentlivet också!  
 

3. Nätverk 

Genom att börja arbeta inom den bransch som är relaterad till dina studier börjar du redan under studietiden bygga ett värdefullt nätverk. Det kan komma att bli din inträdesbiljett från studentlivet till ditt nya arbetsliv. Kom också ihåg att dina klasskompisar förmodligen kommer att bli dina framtida branschkollegor. Det betyder inte att du behöver bli bästa vän med alla – men var alltid trevlig i ditt bemötande!  
 

Söker du extrajobb? Sök bland våra lediga tjänster här!