Så fick Raisa hjälp att landa nya jobbet

Arbetssökande Raisa fick vägledning och coachning i jobbletandet genom stödprogrammet Manpower Matchning. Tack vare stöttningen har Raisa idag ett spännande jobb med kunder från hela världen och rekommenderar varmt stödprogrammet till andra jobbsökare.
Manpower Matchning hjälper individer och arbetsgivare att hitta varandra, bryta utanförskap och verka för en framgångsrik integration. Hittills har Manpower Matchning matchat nästan 10 000 personer till ett nytt jobb eller studier. Raisa Östberg är en av dem som landade ett jobb bara några månader efter att hon skrev in sig i stödprogrammet. 

Raisa började sin jobbsökarresa direkt efter att hon fått sin examen från SFI. Efter tre månaders jobbletande sökte Raisa stöd för att få hjälp med att komma längre i processerna via Arbetsförmedlingens program Rusta och Matcha. På så sätt kom hon i kontakt med Manpower Matchning. Genom utbildningar och sin personliga arbetsmarknadskonsult Helena fick Raisa den hjälp hon behövde för att landa ett jobb.   

– Jag behövde stöd från yrkesverksamma som vet hur man söker jobb, hur man skriver ett CV och ett personligt brev på rätt sätt. Därför sökte jag mig till professionella personer som förstår den här typen av information från insidan. Den hjälpen var mycket viktig för mig, berättar Raisa Östberg.  

Med Helenas uppmärksamma attityd, ständiga feedback och moraliska stöd tog sig Raisa hela vägen i anställningsprocessen på SV Assets och arbetar nu som kontorsadministrator. I sitt dagliga arbete har Raisa kontakt med kunder från hela världen och samordnar företagets varuomsättning. Raisa väldigt tacksam över den hjälp hon fått från Manpower Matchning.  

– Jag rekommenderar Manpower Matchning på alla sätt. Det märks att mycket arbete läggs ner på utbildning och stöd för att vi kandidater ska få arbete så snabbt som möjligt. Och viktigast av allt, all information och samarbete är välstrukturerad, tydlig och tillgängliga för deltagarna, fortsätter Raisa. 

Du som har blivit beviljad stödprogrammet Rusta och Matcha av Arbetsförmedlingen kan välja Manpower Matchning som din leverantör. Läs mer om hur du går till väga här.