Nyfiken på att jobba med kundtjänst?

Är du intresserad av att jobba med kundtjänst? Ett yrke som kräver serviceinriktade egenskaper då du blir företagets ansikte utåt. Vi berättar mer om yrket och hur en vanlig dag kan se ut. Läs mer och se om det kan vara den perfekta rollen för dig!
Nyfiken på att jobba med kundtjänst
Är du en utåtriktad person som vill hjälpa andra? Då är en roll inom kundtjänst något för dig! När du arbetar inom kundtjänst har du kontakt med många kunder under en dag, därför passar det personer som gillar att vara sociala och möta nya människor. Är du även bra på administration och på att föra samtal passar rollen dig perfekt.   

 

Utbildning 

För att jobba inom kundtjänst krävs oftast ingen speciell utbildning. Upplärning sker i stället på plats i samband med anställningen. Det krävs också en djup och bred kunskap om organisationens eller företagets arbete och uppbyggnad – förutom den sociala kompetensen.  
 

En dag på jobbet 

De huvudsakliga arbetsuppgifterna handlar om att bemöta kunder, besvara deras frågor, förmedla information, ta emot beställningar, ge teknisk support eller sköta reklamationer. 

Det finns två typer av kundtjänst; ingående och utgående kundkontakt. Utgående kundkontakt innebär att ringa upp kunder för att hålla kontakt eller informera, detta kan till exempel vara försäljning eller marknadsföring av produkter och tjänster. Ingående kundkontakt är när kunden ringer in och ber om hjälp eller behöver någon form av upplysningar.  
 

Passar rollen dig?

Kundtjänst passar den som både trivs i en väldigt social roll och samtidigt är bra på att administrativa arbetsuppgifter. Låter det som något för dig? I så fall finns det fullt med möjligheter! Att arbeta inom kundtjänst är ett eftertraktat yrke där det också finns gott om jobbmöjligheter.  


Sök bland våra lediga tjänster