Nyfiken på att arbeta med el och tele? Lärlingen Razmus ger sina bästa tips

Razmus Blomgren är snart fullärd elektriker och är just nu lärling hos Torpheimergruppen i Linköping. Vad är hans bästa tips till andra lärlingar och på vilket sätt spelar kreativitet en central roll i elektrikeryrket? Svaren får du här!
Nyfiken på att arbeta med el och tele? Lärlingen Razmus ger sina bästa tips
Att vara lärling är en central del både på yrkesgymnasium och andra typer av yrkesutbildningar. Som lärling blir du del av arbetslaget som finns på arbetsplatsen och får möjlighet att testa spännande yrken och samla värdefull erfarenhet. Manpower erbjuder flera olika jobb inom el och tele, bland annat de populära lärlingsplatserna.  
 
Razmus berättar att dagarna som lärling kan se väldigt olika ut beroende vad det är för typ av uppdrag. Ibland uppstår oväntade problem som behöver lösas.  
 
- Det är där kreativiteten kommer in. Det kan vara allt ifrån att hitta bästa vägen att dra en elkabel till att koppla in en elcentral, säger Razmus.  

Det var inte självklart för Razmus att det var just el han skulle ägna sig åt. När han sökte gymnasium valde han den utbildningen som verkade mest intressant. När han väl började visste han på en gång att han hade valt rätt. 
 
 - Det bästa med att jobba som elektriker är kreativiteten, variationen och att man får jobba mycket med händerna. Utöver det så får en utbildad elektriker dessutom bra betalt, fortsätter Razmus. 

Att vara lärling är en viktig del för att bli en fullärd elektriker, det ger både erfarenhet och möjlighet att studera hur andra erfarna elektriker arbetar på nära håll. Razmus delar med sig av sina tips till andra lärlingar, saker som kan vara bra att tänka på.  
 
- Jag skulle vilja tipsa om att ta de lugnt, dubbelkolla så att allt blir rätt och alltid fråga när du är osäker, avslutar Razmus.  
 
Är du också intresserad att jobba med el och tele? Kolla in Manpowers lediga jobb här.