Kevins spännande karriärresa – så kan du utvecklas som konsult

Att jobba som konsult kommer med många fördelar – inte minst möjligheten att utvecklas i sin yrkesroll. Kevin började som montör och jobbar i dag som team leader på Manpower. Vi låter Kevin Millet berätta mer om sin karriärresa och hur du kan utvecklas som konsult hos Manpower.
Så kan du utvecklas som konsult
Kevin Millet började sin resa som montör 2017 på en av Manpowers kunder inom fordonsindustrin. Ett arbete som han beskriver som krävande men lärorikt. När han blev fullroterande på sin avdelning fick Kevin uppdraget att stå som resurs, för att sedan befordras till vice team leader. Idag arbetar Kevin som team leader på en annan kund inom fordonsindustrin, via sin konsulttjänst på Manpower. 

– Efter cirka sex månader kom konsultchefen och frågade om jag ville börja som team leder på heltid. Jag tackade självklart ja och det var mitt första steg uppåt inom Manpower, berättar Kevin.

Manpower erbjuder alla sina konsulter en personlig konsultchef som stöttar och coachar dig gällande aktuella uppdrag och framtida karriär. En av många fördelar med att jobba som konsult är att du skapar en god relation din konsultchef som följer med på din karriärresa.

– Min konsultchef har alltid backat upp mig och hjälpt mig med vad jag än behövt hjälp med. Jag har även fått möjlighet att arbeta mig uppåt vilket jag uppskattar och det är något som motiverat mig till att göra mitt bästa varje dag. De ser ens arbete och arbetar man hårt lönar det sig, fortsätter Kevin. 

När du arbetar som konsult hos Manpower har du fast lön, reglerad semester och all annan trygghet som en anställning ger, samtidigt som du får möjlighet att testa på olika roller, företag och till och med olika branscher. På så sätt bygger du snabbt upp ett värdefullt nätverk och ett attraktivt CV för din fortsatta karriär.

– Jag har haft mycket kontakt med beställare och chefer inom olika bolag som gett mig bra kontakter och starka band som jag är väldigt glad över att ha idag. Tack vare det har jag förevigat väldigt fina referenser från medarbetare som jag under en längre tid arbetat med mot ett ömsesidigt mål, säger Kevin. 

–  När kontraktet mellan min tidigare uppdragsgivare och Manpower tog slut blev jag inte arbetslös, utan flyttades väldigt omgående till en annan kund så att jag kunde fortsätta utvecklas och tjäna pengar för att kunna finansiera mitt liv, fortsätter han. 

Konsultyrket finns inom alla områden och utesluter ingen bransch eller målgrupp – Manpower har konsulter i alla åldrar med olika bakgrunder. Kevin menar att den gemensamma faktorn hos deras konsulter är att de är duktiga medarbetare som tar sina jobb på allvar.

– Är du hungrig och målmedveten kommer du att komma långt på det, många tror att man måste vara världens snabbaste montör för att lyckas i arbete som montör, eller världens bästa truckförare men så är inte fallet. Man lär sig med tiden och genom hårt arbete, fokus och målmedvetenhet. Besitter du dessa egenskaper finns det ingen gräns för vad man kan uppnå som konsult, avslutar Kevin.

Vill du bli konsult? Bli en av våra 4500 konsulter på Manpower.