Nya Manpower Drivers Academy utbildar framtidens lastbilschaufförer

Är lastbilschaufför något för dig? Behovet av lastbilschaufförer är påtagligt och enligt Transportarbetarförbundet saknas 50 000 chaufförer de närmsta åren – vilket kan få konsekvenser som blir märkbara för hela samhället. Vi har pratat med Mia Kartal, projektansvarig för Manpower Drivers Academy, för att ta redo på allt du behöver veta om utbildningen.
Manpower Drivers Academy utbildar lastbilschaufförer
För att möta marknadens efterfrågan på lastbilschaufförer har Manpower startat utbildningen Drivers Academy och har tillsammans med utbildningspartnern Yrkesakademin utbildat C- och CE-chaufförer. Manpower Drivers Academy har skräddarsytt utbildningarna tillsammans med vår utbildningspartner utifrån varje specifik insats. C-utbildningen är drygt två månader och CE-utbildningen är drygt tre veckor lång. Utbildningsinsatserna har hittills varit i Malmö, Stockholm och Göteborg och det planeras ytterligare utbildningsinsatser framåt.

– Vi erbjuder våra deltagare en anställning från utbildningens första dag, vilket innebär att deltagarna för lön under utbildningen. Då vi är Sveriges största bemanningsföretag har vi flertalet kunder inom transportbranschen och kan erbjuda våra konsulter intressanta uppdrag som passar just dem efter utbildningens slut, berättar Mia Kartal om Manpower Drivers Academy. 

Mia Kartal rekommenderar den som söker frihet under ansvar, trivs bakom ratten och uppskattar att arbeta självständigt att bli lastbilschaufför. Uppdragen kan se olika ut, från kortare sträckor med mer kundkontakt till längre och mer självständiga uppdrag. Allt ifrån mat till kläder, byggmaterial och sjukhusartiklar fraktas på våra vägar dagligen – som lastbilschaufför bidrar man till ett fungerade samhälle. 

– Vi uppmuntrar intresserade konsulter att söka sig till utbildningen och för att kunna utvecklas på Manpower. När vi planerar utbildningsinsatser annonserar vi även externt, så alla som fyller kraven för utbildningen är välkomna att söka, avslutar Mia Kartal.

Är du intresserad av att bli lastbilschaufför? Sök bland våra lediga tjänster inom transport och följ oss på Instagram @manpower_sverige för att inte missa nästa start av Manpower Drivers Academy.