Möt Nilo - butikssäljare på Circle K

Nilo är anställd av Manpower och jobbar som butikssäljare på Circle K i Göteborg. Här berättar han mer om sitt extrajobb och varför han uppskattar att arbeta på olika Circle K-stationer.
Nilo på Circle K

Hej Nilo! Hur kan en vanlig arbetsdag se ut för dig på Circle K?

Jag börjar alltid min arbetsdag med att hälsa på alla mina kollegor som är på plats och småpratar lite med dem. Därefter kan det variera mycket beroende på vilken dag, tid och station jag jobbar på. Antingen kan en dag bestå mycket av kassaarbete och uthyrning, som leder till mycket kundbemötanden och matlagning, eller så kan den bestå mestadels av att städa. Ibland kan man spendera en stor del av dagen inne på lagret med att packa upp leveranser och fylla upp samt fronta i butiken.

Sedan början av 2023 är det ju Manpower som hanterar personalen på Circle K - hur funkar det tycker du?

Den enda skillnaden mellan att jobba via Manpower och för Circle K är att man har andra appar och andra chefer, resten är samma. En del kanske kände sig lite förvirrade i början eftersom man jobbar på olika stationer istället för bara en, men det vänjer man sig snabbt vid. 

Jag började som extraanställd på Circle K Tingstadsmotet i juni 2022 och gick över till Manpower i januari 2023. Däremellan hade jag redan jobbat på alla de andra stationerna här på fina Hisingen, så att gå över till Manpower och få pass på olika stationer kändes helt naturligt. Min resa har varit rolig och unik både som anställd hos Circle K och nu Manpower.

Vad är det bästa med det här extrajobbet som butikssäljare?

Variationen i arbetet! Jag får träffa nya människor varje dag och det händer ofta roliga saker som jag kommer minnas för lång tid framöver.

Det är också kul att jobba på olika Circle K-stationer för ingen är den andra lik och alla kollegor jag mött på de olika stationerna har fått ur mig minst ett gott skratt! Och det är inte bara det att man har roligt, men man lär sig också mycket av varandra. Varje pass på varje station lär jag mig något nytt om mitt arbete, så jag känner att jag utvecklas på jobbet hela tiden.

Hur fungerar passbokningen via Manpower?

Felfritt! Jag lägger in mina tillgängliga tider för varje månad och efter det sköter Manpower resten. Oavsett om det är genom sms eller samtal, med långt eller kort varsel, så löser det sig bra. Ifall jag skulle vara sjuk eller resa iväg så meddelar jag det, så att Manpower vet att jag inte är tillgänglig.

Behöver man någon särskild arbetslivserfarenhet för att jobba på servicestation?

Nej, verkligen inte. Personligen är jag inte ens 20 år gammal, har inte tagit gymnasieexamen och har verkligen inget långt CV. Så länge du trivs bland människor och gillar att lära dig och uppleva nytt på jobbet så kommer du passa in perfekt.

Vem skulle du rekommendera att söka extrajobb som butikssäljare på Circle K?

Den som är sugen på arbetsdagar som aldrig är samma och som vill träffa karismatiska, roliga kollegor och kunder att skapa oförglömliga minnen med.

 

Vill du också jobba extra på Circle K? Läs mer här och skicka in din ansökan så snart du kan!

Hur skriver man ett CV? Klicka här för att få tips och tillgång till CV-mallar gratis!