Så samarbetar Manpower Matchning med utbildningsaktörer

Manpower Matchning samarbetar i dag med ett 10-tal olika utbildningsaktörer inom vuxenutbildning. Samarbetet går ut på att skapa de bästa förutsättningarna för våra kandidater att komma ut i studier och nå en anställning. Vi har pratat med Camilla Mårtensson, ansvarig projektledare på Manpower.
Karriärväxling blir allt vanligare
Dagens arbetsmarknad ställer höga krav på kompetensutveckling och vi ser att karriärväxling blir allt vanligare. Manpower är en snabbfotad organisation och utvecklar arbetet genom samarbeten och nätverk för att skapa större möjligheter för våra kandidater – och stärka dem i deras framtida position på arbetsmarknaden. 

– Vårt fokus i detta har varit bristyrken inom branscher med stora behov. Om du funderar på att karriärväxla, så finns det mycket att välja mellan och mycket goda möjligheter till jobb – och här har vi lagt vårt fokus, säger Camilla Mårtensson, ansvarig projektledare på Manpower.

Samarbetena kommer med många fördelar. En av de främsta är att våra kandidater är att de enkelt för information och inspiration kring studier – i flera kanaler. Vi håller bland annat gästwebinar där vi bjuder in olika aktörer som utbildar inom bristyrken. Manpower erbjuder även rabatter hos nationella trafikskolor och truckutbildare, då körkort och truckkort ökar chansen till jobb.

– Denna vecka hade vi en yrkeshögskola inom IT på besök som pratade om branschens behov och deras utbildningsutbud av program och kurser. Vi har också information om de olika aktörernas program och kurser i vår digitala utbildningsportal, Matchningsportalen, fortsätter Camilla Mårtensson.

Samarbetet med de olika utbildningsaktörerna inleddes nyligen och utvärderas kontinuerligt både internt och tillsammans med våra samarbetspartners för att fortsätta utveckla organisationen. Vi vill få fler kandidater att välja studier och på så sätt säkra ett långsiktigt och hållbart yrkesliv.

Är du nyfiken på att jobba som konsult för Manpower? Sök bland 100.00 lediga jobb.