Tips hur man skriver ett CV

Hur sjutton skriver man ett CV som sticker ut i mängden när alla lär sig samma metoder och använder sig av de CV-mallar som finns att ladda ner på nätet? Kanske är det inte så mycket formen som avgör, utan vad du faktiskt berättar i ditt CV.

Skapa konto hos oss, med din sökprofil och ditt CV. På så sätt blir det enklare att hitta jobb som är intressanta för just dig. Så att du kan ta nästa steg i ditt arbetsliv och leta dig fram mot ditt drömjobb.

 

Anpassa ditt cv efter tjänst
Ditt cv ska vara kort och koncist – inte mer än två sidor långt. När du väl tagit fram ett cv där du samlat alla utbildningar och eventuella jobb, bör du anpassa det efter vilken typ av tjänst du söker till. Ta bort de meriter som är irrelevanta för just det här jobbet och lyft fram dem som visar att du är rätt person. Rada inte bara upp tjänster och arbetsuppgifter utan beskriv vad dina yrkesroller inneburit i praktiken på ett sätt som matchar det som efterfrågas.

Om du inte hunnit skaffa dig så mycket arbetserfarenhet än får du försöka visa på andra erfarenheter som visar att du lever upp till de egenskaper som efterfrågas. Du har kanske haft förtroendet att få passa någons barn regelbundet eller varit engagerad inom föreningslivet.

Undvik klyschor
Försök att undvika tomma fraser som faktiskt inte säger någonting om dina färdigheter. Rekryteraren som läser ditt cv vill få en konkret bild av vad du kan och vad du har gjort tidigare, och det får man inte av uttryck som att du är flexibel, social eller duktig på att hålla många bollar i luften. Ett bättre sätt kan vara att berätta på vilket sätt din sociala förmåga hjälper dig att vårda dina affärsrelationer, eller att du vet hur du ska prioritera för att driva flera projekt löpande.

Less is more
Kanske känns det frestande att skriva hela sitt cv i versaler eller lägga på en massa färg bara för att cv:t ska sticka ut och ta för sig. Tänk på att smaken är olika och att ett enkelt men stilrent cv aldrig är fel.

Rensa bort slarvfel
Innan du skickar iväg ditt cv så kör det genom stavningskontrollen eller be någon du litar på att läsa igenom det för att hitta eventuella stavfel och andra grammatiska fel. Småfelen kan antyda att du är slarvig eller inte tillräckligt intresserad av tjänsten.

Färdig?
Skapa konto hos oss och ladda upp ditt CV! Vi har tusentals lediga jobb och ger nya jobb åt omkring 1000 personer varje månad.

Ladda ned din ansökningsguide här