Lena Molin om hur Manpower Matchning kan hjälpa dig till nya jobbet

Manpower Matchning hjälper dig som är arbetslös att hitta den rätta arbetsgivaren. Vem kan ansöka om stöd, vad får kandidaterna hjälp med och vilka är fördelarna med Manpower Matchning? Vi har pratat med Lena Molin, operativt ansvarig på Manpower Matchning och som har svar på alla frågorna.
Lena Molin om hur Manpower Matchning kan hjälpa dig till nya jobbet

Lena Molin startade Manpower Matchning i slutet av 2014 och arbetar som operativt ansvarig för projektet. Sedan starten har stödprogrammet matchat över 13 000 arbetssökande med arbetsgivare eller studier. Du som är inskriven i Arbetsförmedlingens tjänst Rusta och matcha kan välja Manpower Matchning för att hitta ett nytt jobb eller utbildning. 

Vad är Manpower Matchning? 
Manpower Matchning är ett bolag inom ManpowerGroup och är ett av Sveriges största privata matchningsföretag. Målet med stödprogrammet är att matcha arbetssökande med arbetsgivare och därmed bidra till framgångsrik integration och minskat utanförskap.  

Vem kan söka till Manpower Matchning? 
Alla är välkomna att söka men kandidaten måste bli godkänd av Arbetsförmedlingen först för att det ska vara möjligt att välja Manpower Matchning som leverantör och ta del av stödprogrammet. 

Vad är kriterierna för att bli antagen till Manpower Matchning? 
Om man är arbetslös och vill ta hjälp av Manpower Matchning måste man först skriva in sig hos Arbetsförmedlingen, där man väljer matchningsaktör. När ansökan är beviljad av Arbetsförmedlingen blir vi meddelade om detta och kan kontakta kandidaten för att boka in ett startmöte.  

Vad får kandidaterna hjälp med? 
Man får bland annat hjälp med att hitta och söka jobb, skriva CV och personligt brev, skapa kontakter med företag samt hitta och söka rätt utbildning. Vi har ett stort kontaktnät av arbetsgivare och har tjänster nära till hands som vi dagligen presenterar våra kandidater för. Varje kandidat tilldelas en personlig arbetsmarknadskonsult som man har kontakt med minst varannan vecka. Man får dessutom tillgång till vår digitala utbildningsplattform. 

Vilka är fördelarna med att välja Manpower Matchning?  
Med hjälp av många duktiga och erfarna arbetsmarknadskonsulter arbetar vi för att få ut våra kandidater till ett nytt jobb eller studier på snabbast möjliga sätt. Som matchningsaktör är vi måna om att alltid ha våra kandidaters kompetens, förmåga och motivation som utgångspunkt. Tillsammans med kandidaten sätter vi upp en individuell handlingsplan för att på snabbast möjliga sätt få ut denne på nytt jobb eller studier. Hittills har vi fått ut över 13 000 personer i sysselsättning. 

Hur skriver man ett CV? Klicka här för att få tips och tillgång till CV-mallar gratis!