Manpower Matchning är vägen till jobb – Jimmy Laskowski delar med sig av sin erfarenhet

Manpower Matchning jobbar för att matcha ihop arbetssökande med rätt arbetsgivare. Här berättar Jimmy Laskowski, 2D UI Grafiker på Paradox Interactive, om hur programmet hjälpte honom att hitta sitt drömjobb.
Sa hjalper Manpower Matchning dig att hitta dromjobbet

Efter en längre period av arbetslöshet beslutade sig Jimmy Laskowski för att ta hjälp av Arbetsförmedlingens Rusta och Matcha-program. Han hade tidigare varit i kontakt med Manpower Student, vilket gjorde att det kändes pålitligt att gå vidare med Manpower även den här gången. Idag jobbar han som 2D UI Grafiker på Paradox Interactive i Stockholm.

– En anställning i spelbranschen var något som jag hade siktat mot i flera år, så det var en självklarhet att tacka ja när jag fick erbjudandet, säger Jimmy Laskowski. 

Vidare berättar han att Manpower Matchning inte bara hjälpte honom praktiskt, utan också mentalt i en svår tid mellan arbeten. 

– Det var en uppfriskande omväxling när jag kände att jag hade kört fast och ingenting riktigt hände i vardagen. När jag tänker tillbaka så uppskattar jag framför allt den personliga kontakten som jag hade med handledaren. Handledaren var angelägen om att det skulle gå bra för mig och vi hade en öppen och konstruktiv dialog genom hela programmet. Med min data-orienterade bakgrund utforskade vi grundligt möjligheterna och jag fick god support i vikten med ett välskrivet CV och rätt intervjuteknik, säger Jimmy. 

Huvuduppgiften för en 2D UI-grafiker är att designa och implementera användarvänliga och estetiskt tilltalande gränssnitt som förbättrar spelupplevelsen i datorspel. Det kan inkludera att skapa ikoner och symboler, layouta menystrukturer, designa dialogrutor och knappar, samt skapa visuella effekter och övergångar.

Vad är de största fördelarna med ditt jobb? 
– Det finns många fördelar, men den största för mig är den professionella friheten. Mycket av arbetet ligger på personligt ansvar där vi förväntas göra vad som är bäst för projektet. Det leder till friheter som flex-baserad arbetstid där man kan välja när man kommer in till arbetet samt närmare kontakt med teamet där alla kan ta friare beslut för att skapa en bra slutprodukt tillsammans, berättar Jimmy. 

Vem skulle du rekommendera att söka ditt jobb? 
– Folk som är dedikerade till arbetet men också avslappnade och tycker om att bidra och hjälpa till skulle passa här. Här tar vi arbetet på allvar, men vi är också hjälpsamma mot varandra för vi inser att vi får det bästa resultatet när alla drar mot samma håll, avslutar han. 

Läs mer om hur Manpower Matchning kan hjälpa dig till drömjobbet här.