Så kan Manpower Matchning hjälpa dig att landa drömjobbet

Manpower Matchning hjälper dig som varit arbetslös en längre tid att hitta den rätta arbetsgivaren. Är du inskriven i Arbetsförmedlingens tjänst Rusta och matcha kan du som arbetssökare välja Manpower Matchning för att hitta ett nytt jobb eller utbildning. Vi har pratat med Maria Yousef, arbetsmarknadskonsult på Manpower, för att få en bild av hur det går till.
Så kan Manpower Matchning hjälpa dig att landa drömjobbet

Det kan vara svårt att ta sig in på arbetsmarknaden, men det finns hjälp att få. På Manpower Matchning, som är en del av Manpower, jobbar arbetskonsulter nämligen hårt för att på kortast möjliga tid hitta ett arbete som passar den enskilda individen. Men hur går processen till? Maria Yousef berättar mer. 

– När man som arbetssökande kommer till oss får man en personlig arbetsmarknadskonsult som guidar en från början till slut i jobbsökandet eller till rätt utbildningsväg. Man får bland annat hjälp med att hitta och söka jobb, skriva CV och personligt brev, skapa kontakter med företag samt hitta och söka rätt utbildning ihop med våra egna karriär- och studievägledare. Man får dessutom rätt till vår digitala utbildningsplattform, berättar Maria. 
Men för att söka Manpower Matchning behöver den arbetssökande först skriva in sig hos Arbetsförmedlingen som gör en bedömning om den sökande är i behov av stöd. Som arbetssökande kan du då beviljas tjänsten Rusta och matcha och efter det välja Manpower Matchning som stöd i jobbsökandet. 
– När ansökan är godkänd kan den arbetssökande välja en aktör, till exempel Manpower Matchning. Manpower Matchning har inga egna kriterier utan det är Arbetsförmedlingen som hanterar ansökningarna, säger Maria. 

Vad är fördelarna med att ta hjälp av Manpower Matchning? 

– En fördel är att man tilldelas en personlig arbetsmarknadskonsult som man har kontakt med minst varannan vecka. Arbetsmarknadskonsulten har nära samarbeten med våra systerföretag, Jefferson Wells, Experis och Talent Solutions. Vi har ett stort kontaktnät av arbetsgivare och har tjänster nära till hands som vi dagligen presenterar våra deltagare för, säger Maria och avslutar: 

– Men den viktigaste fördelen med att ta hjälp är att man inte behöver känna sig ensam i sitt arbetssökande. Vi är ett stort team som arbetar mot samma mål – att hjälpa människor ut mot arbete och studier.

Är du inskriven i Rusta och matcha? Läs mer om Manpower Matchning här.

 

Få tips att skriva ditt CV här

Få tips att skriva ditt personliga brev här

Få tips inför arbetsintervjun här