Är du nyfiken på att jobba som lagerarbetare

Lagerarbete har många fördelar för dig som söker ett flexibelt, roligt och utvecklande jobb – och möjligheterna finns i hela landet. Vi har pratat med Olivia Larsson, som jobbar deltid på lager, för att få en inblick i hur det är.
Allt du behöver veta om att jobba på lager

Lagerarbete är ett väldigt eftertraktat jobb. De huvudsakliga arbetsuppgifterna handlar om att plocka, packa och färdigställa olika varor till kunder enligt en orderlista. Dina arbetsuppgifter kan däremot variera beroende på vilket typ av lager du arbetar på. Olivia Larsson, som jobbar med att plocka kläder till butik, berättar om fördelarna med att jobba på lager.
–  Det är ett självständigt jobb där man har god kontakt med sina medarbetare och chefer. Man jobbar alltid nära varandra trots att man har ansvar över sitt eget arbete, så man kan alltid ställa frågor och be om hjälp om det behövs. Man behöver inte känna sig ensam eller rädd att man ska utföra jobbet fel, säger Olivia.

Vad är de största fördelarna med att jobba på lager? 
–  För mig har det varit att jag har kunnat kombinera jobbet med mina studier. Genom Manpower kan man lägga in de tider man är tillgänglig för att sedan tilldelas skift efter de tider man lagt in. Det har gjort det möjligt för mig att kunna balansera jobb, privatliv och studier på ett perfekt sätt. Min konsultchef är alltid lättillgänglig när jag haft funderingar eller behöver hjälp med något.  Det är också skönt att kunna lyssna på musik, ljudböcker eller podcasts medan man jobbar, berättar hon.
 
Vilka skulle du rekommendera att söka jobb på lager?
– Jag skulle rekommendera yrket till alla som vill ha ett utvecklande, självständigt och roligt jobb där de varierande arbetstiderna öppnar upp för flexibilitet i vardagen. Man behöver inte heller ha några specifika förkunskaper då man lär sig allt på jobbet, säger Olivia och avslutar:
– När jag började på jobbet var jag orolig att jag inte skulle klarar av det här, då jag aldrig jobbat på lager tidigare. Men det visade sig i stället att det här var ett jobb som passade mig perfekt och jag är jättenöjd med den frihet som detta jobb givit mig.

Låter det intressant? Sök bland våra lediga tjänster inom lager här.

 

Få tips att skriva ditt CV här

Få tips att skriva ditt personliga brev här

Få tips inför arbetsintervjun här