Elina blev lastbilschaufför genom Manpower Drivers Academy

Behovet av lastbilschaufförer är påtagligt i Sverige. Manpower senaste satsning Drivers Academy är därför i gång med att utbilda framtidens lastbilschaufförer. Vi har pratat med Elina Pettersson som har gått utbildningen och i dag jobbar som lastbilschaufför. Här är allt du behöver veta om Manpower Drivers Academy.

Enligt Transportarbetareförbundet saknas 50 000 chaufförer de närmsta åren, vilket kan leda till märkbara konsekvenser för hela samhället. För att möta marknadens efterfrågan har Manpower startat satsningen Drivers Academy för att utbilda fler chaufförer.  

Elina Pettersson gick på ett transportgymnasium och ville sedan börja jobba på Scania Transportlaboratorium. De rekommenderade henne att söka sig till Manpower Drivers Academy. Elina var en av de första som gick utbildningen, och i dag jobbar hon som lastbilschaufför på Scania Transportlaboratorium, som konsult via Manpower.  

– Jag har inte hunnit jobba så länge, men det jag tycker är roligast är att det är ett så varierande yrke. Det är många utmaningar som jag inte trodde att jag skulle klara, men som jag märker att jag klarar av. Det gör det roligare, och jag trivs verkligen, säger Elina Pettersson, lastbilschaufför på Scania Transportlaboratorium. 

Konsulterna på Drivers Academy erbjuds anställning från dag ett, vilket innebär att deltagarna får lön under utbildningen. Manpower är ett av Sveriges största bemanningsföretag och har flera kunder inom transportbranschen och kan erbjuda konsulterna intressanta uppdrag som passa just dem, efter utbildningens slut. Utbildningsinsatserna har hittills varit i Stockholm, Göteborg och Malmö och det planeras fler tillfällen framåt. 

– Jag skulle verkligen rekommendera Drivers Academy till den som vill köra lastbil och ha bra arbetsvillkor. Manpower är en trygg och bra arbetsgivare med trevliga och hjälpsamma arbetskamrater, avslutar Elina Pettersson om utbildningen. 

Är du intresserad av att bli lastbilschaufför? Sök bland våra lediga tjänster inom transport och följ oss på Instagram @manpower_sverige för att inte missa nästa start av Manpower Drivers Academy.

 

Få tips att skriva ditt CV här

Få tips att skriva ditt personliga brev här

Få tips inför arbetsintervjun här